LAATSTE NIEUWS
WELKOM IN Aan het IJ
Goed om te weten
Door te kiezen voor wonen in Aan het IJ Amsterdam verbind je je aan Warm Aan het IJ voor de levering van warmte, koude en warm water.
Een keuze in leverancier heb je niet, Warm Aan het IJ is je vastgestelde leverancier. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het kunnen beschikken over warmte, koude en warm water in je woning, ongeacht of je er daadwerkelijk gebruik van maakt. Daarnaast betaal je voor je persoonlijke verbruik.
Warmwatercomfort
In je woning wordt warm water bereid in de DRIES-box. Je koopt zelf koud drinkwater in bij het lokale waterbedrijf. Warm Aan Het IJ levert de warmte om het koude water in de DRIES box te verwarmen naar de gewenste temperatuur. Je betaalt Warm Aan Het IJ alleen voor het opwarmen van het koude drinkwater. Het koude drinkwater betaal je aan het drinkwaterbedrijf.
Lees meer
Onderwerpen: Voor elk wat wils - capaciteitsklassen (EU richtlijn)
Vloerafwerking
Alle appartementen in het project Warm Aan het IJ zijn voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming met de mogelijkheid tot verkoelen.
Lees meer
Onderwerpen: De mate van geschiktheid van vloerafwerking, Welke vloerbedekking kan geschikt zijn?, Richtlijnen voor het aanbrengen van vloerafwerking
Vloerverwarming/-koeling
De vloerverwarming en vloerkoeling maakt onderdeel uit van de binneninstallatie en is eigendom van de woningeigenaar. Er zijn vanuit Warm Aan het IJ wel voorwaarden waaraan de binneninstallatie moet voldoen. De voorwaarden vind je in de algemene voorwaarden en aansluitvoorwaarden.
Lees meer
Onderwerpen: Vloerverwarming en vloerkoeling, Continu systeem, Systeem verdeeld in groepen, Voorkom bevriezing, Samenvatting
Voorkom verspillingen
Ventileer elke ruimte minstens 15 minuten per dag. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld schimmel en fijnstof, en overmatig vocht kan zo de woning verlaten.
Lees meer
Onderwerpen: Ventileren, Warmteverlies tegengaan
Veilig en gezond
Een veilig gebruik van installaties is van groot belang. Wanneer warm water bijvoorbeeld te lang stil staat krijg je te maken met gezondheidsrisico's zoals bijvoorbeeld de Legionella bacterie. Ook elektrisch koken of het gebruik van een sfeerhaard zijn niet vrij van risico's.
Zowel de gebruiker als de leverancier zijn verantwoordelijk voor een veilige omgeving.
Lees meer
Onderwerpen: Gasloos, Veiligheid voor alles, Warm waterinstallaties, Doe-het-zelf
DRIES duurzaam energiesysteem
Warm Aan het IJ heeft gekozen voor het DRIES-concept; een duurzame totaaloplossing voor de levering van Warmte en Koude. Het verwarmen en verkoelen van de appartement gebeurt met bodemenergie, een Warmte-Koude-Opslag-, oftewel WKO-installatie. Het benutten van bodemenergie is een duurzame oplossing waarmee het verbruik van fossiele brandstoffen voor energieopwekking fors teruggedrongen wordt.
Lees meer
Onderwerpen: DRIES-box, Leidingentracé, Conventionele opwekeenheid, Warmtepomp, Bodemopslagsysteem